homerun 25 & 26 juni 2022
kinderfonds

Log in

Al 244.509 Euro gedoneerd!
Teams: 19

‘HomeRun geeft zoveel energie’

Bart en Bas worden geboren met een zeldzame chromosoomafwijking. Wereldwijd zijn er slechts 25 gevallen bekend. Medici zagen de toekomst van de broers somber in, maar inmiddels hebben de broers menigeen versteld doen staan.

Het gezin verblijft regelmatig in de Hoeve, vakantiehuis van het Ronald McDonald Kinderfonds. Vader Kees wil wat terugdoen voor het Ronald McDonald Kinderfonds en doet daarom voor de tweede keer mee aan HomeRun. Hij is lid van het team HoeveRunners en zet zich in voor de Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag.

Zeldzame chromosoomafwijking

Bart en Bas zijn onderdeel van een drieling. Zus Anouk kwam gezond ter wereld, maar met de broers blijkt al snel iets aan de hand. 'Een zeldzame afwijking op het tiende chromosoom' krijgen ouders Kees en Petra te horen. Dokters zijn van mening dat de Bart en Bas nooit iets zullen kunnen, zelfs niet hun eigen ouders herkennen. Maar door de jaren heen hebben ze het tegendeel bewezen. Inmiddels zijn Bart en Bas 18 jaar oud en gaat het goed met ze.

Met een gerust hart op vakantie

Het gezin komt al jaren in de Hoeve, een van de drie vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds. "Hiervoor proberen we altijd twee momenten in het jaar te prikken", vertelt vader Kees. "Ook nu Bart en Bas ouder zijn, gaan we met veel plezier op vakantie. Het is voor ons een stukje rust. Alles is aanwezig Zo kunnen we op onze manier op vakantie, met een gerust hart en zonder zorgen. Dat is zo fijn." Het gezin is ook in vakantiehuizen het Boshuus (Arnhem) en de Kindervallei (Valkenburg a/d Geul) geweest. Inmiddels voelen ze zich helemaal thuis in de drie vakantiehuizen. Daarnaast hebben ze gebruik gemaakt van het Ronald McDonald Huis in Nijmegen en het Huis in Den Haag toen Bart of Bas in het ziekenhuis lag.

Rennen voor de Hoeve

Vorig jaar deed Kees voor het eerst mee aan HomeRun. Dit vond hij zo’n fantastische ervaring, dat hij besloot om dit jaar weer deel te nemen. "Om na alle inspanning als team de finish te halen en samen op het podium te staan… Dat is wel echt een kippenvel momentje", aldus Kees. Op een paar personen na rent Kees dit jaar weer met hetzelfde team, voor de Hoeve. Het team, dat 19 koppen telt, heeft de afgelopen tijd veel activiteiten ondernomen om geld op te halen. Kees: "Van een braderie tot aan een bierproeverij. Laatst organiseerde we het evenement Black Sheep Band meets Hoeverunners, in samenwerking met Myrthe and Friends en Jannes. We hebben zeker niet stilgezeten!"

Met de activiteiten wil Kees niet alleen geld ophalen voor het team, maar ook hun verhaal verspreiden. "We willen aandacht vragen voor HomeRun en zorgen voor een beetje zichtbaarheid. Ik vind het ook belangrijk om te vertellen wat het Ronald McDonald Kinderfonds is, wat ze doet en waarom we als team meedoen aan HomeRun", vertelt Kees.

Bijzonder

Waarom iedereen zou moeten meedoen aan HomeRun of HomeRide? Daar weet Kees direct een antwoord op: "Je helpt er zoveel gezinnen mee die dicht bij hun zoon of dochter kunnen zijn op het moment dat die ziek is. Wij hebben het zelf ervaren, dus we weten hoe bijzonder het is. Daarnaast vind ik het belangrijk om iets terug te doen voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Daar word ik enthousiast van en het geeft me energie."

Tekst: Lieke Kleverwal