homerun 25 & 26 juni 2022
kinderfonds

Log in

Al 244.509 Euro gedoneerd!
Teams: 19

Team Juliette 2.0

Op 3 mei 2016 bevalt Sanne van haar derde dochter Juliette. Vlak na de geboorte blijkt dat het kleine meisje een zeer zeldzame, niet operabele, agressieve hersentumor heeft die op dat moment al 3 centimeter groot is. Als Juliette 17 dagen oud is, overlijdt ze.

Begin 2018, nog midden in de rouw en vlak na de geboorte van hun vierde dochter, besluit Sanne mee te doen aan HomeRun. Als eerbetoon aan hun overleden meisje. Ook dit jaar staat Sanne met Team Juliette weer aan de start.

“In twee weken tijd hebben we een prachtige dochter gekregen en zijn we haar ook weer kwijt geraakt. Dat is zo’n bizarre, emotionele gebeurtenis”, vertelt Sanne. “Zoiets is bijna niet te bevatten. In de korte tijd die we met haar hebben gehad, hebben we veel tijd doorgebracht in de Ronald McDonald Huiskamer in het WKZ. Daar konden we als gezin met onze andere twee dochters (toen 3,5 en 1,5 jaar) samen zijn.”

Andere mensen geworden

“Voor de geboorte van ons meisje was ons werk voor ons heel belangrijk”, gaat Sanne verder. “Dat is nu anders. Je kunt eigenlijk wel stellen dat Juliette van ons ‘andere mensen’ heeft gemaakt, op een positieve manier. We hebben een wereld leren kennen waar we geen weet van hadden. Er zijn zo veel ernstig zieke kinderen die het heel hard nodig hebben dat hun ouders dichtbij zijn. Dat heeft onze ogen geopend en ons gemotiveerd om wat te gaan doen voor de Ronald McDonald Huizen.”

Ongeoefende hardloper

“Na de geboorte van onze vierde dochter, zag ik in februari 2018 een oproep voor HomeRun. Ik wist meteen ‘dat gaan we doen!’ Daarmee kan ik in naam van Juliette iets moois en goeds doen voor heel veel andere zieke kinderen. Ook al was ik helemaal geen hardloper”, grapt Sanne. “Ietwat impulsief heb ik toen via Facebook een oproep gedaan. In een paar uur tijd hadden we een team geformeerd van bekenden en onbekenden. En het was in een woord fantastisch!”

Een-na-laatste

“Ook al kwamen we als een-na-laatste team over de finish…we hebben ons doel gehaald”, zegt Sanne trots. “Het gaat ons ook niet om de sportieve prestaties. Het gaat om de saamhorigheid die we ervaren, om de prachtige verhalen van mede-hardlopers die we onderweg tegenkomen, om de warmte van het evenement; we zijn een gezelligheidsteam. Alles is zo goed geregeld: de rustpunten op het parcours, het eten en drinken, de route, de sfeer. En het resultaat mag er zijn. We hebben ruim € 21.000 opgehaald voor de Ronald McDonald Huizen. Geweldig toch!”

HomeRun 2019

“Met de ervaring die we hebben, doen we dit jaar graag weer mee”, vervolgt Sanne haar verhaal. “Wel in een ‘verbeterde versie’: Team Juliette 2.0. We weten nu wat wel en niet goed werkt. Hoe we een en ander moeten aanpakken. Geloof me… Het werkt verslavend. Bovendien is het supergoed voor de conditie. Aanvankelijk was het wel wat moeilijker om weer een team compleet te krijgen, toch is het gelukt. Ook het binnenhalen van sponsorgelden loopt iets achter ten opzichte van vorig jaar, maar dat gaat goedkomen. Dat weet ik zeker. Het verhaal van Juliette opent harten en motiveert mensen om wat te doen voor een ander. Zo fijn!”

Startgeld

“We hebben dit jaar afgesproken dat alle teamleden minimaal € 500 ophalen”, legt Sanne uit. “Tijdens de kerstmarkt in ons dorp heb ik koekjes, kerstkransjes en lampjes verkocht. Dat liep als een trein. Ik merk ook dat ik het fijn vind om ons verhaal te kunnen vertellen. Daarnaast starten we een online campagne. Ook krijgen we van veel supermarkten in de omgeving het statiegeld. Dat loopt flink op. Binnenkort gaan we weer aan de slag om logoruimte op onze shirts te verkopen. Het startgeld krijgen we dus wel bij elkaar.”

Willen = kunnen

“Vorig jaar rond deze tijd, was ik nog helemaal geen hardloper”, stelt Sanne. “Nu train ik al een jaar wekelijks een paar keer. Je hoeft echt geen topsporter te zijn. Willen = kunnen, dat is mijn adagium. Dat geeft energie. Met de teamleden proberen we dit keer vaker bij elkaar te komen en samen te trainen, al wonen we verspreid door heel Nederland. Ook heb ik een rondleiding in een Ronald McDonald Huis georganiseerd voor het team. Dan weten ze echt waarvoor ze het doen en gaat het nog meer leven.”

Tekst: Nanon van Baarle