homerun 25 & 26 juni 2022
kinderfonds

Log in

Al 244.509 Euro gedoneerd!
Teams: 19

Voor de derde keer aan de start

Noodgedwongen maakten Jeordy en zijn vrouw gebruik van Ronald McDonald Huis Utrecht. Hun zoontje Yaran werd in september 2008 geboren en had direct moeite met ademhalen. Het ziekenhuis in Zwolle kon niet achterhalen wat de oorzaak was.

Er was een longbiopt nodig. Daarvoor moest Yaran naar het academisch ziekenhuis in Utrecht. “Hij zou daar een tijdje moeten blijven voor verder onderzoek. Natuurlijk wilden mijn vrouw en ik graag bij hem zijn. De hele tijd heen en weer rijden vanaf Zwolle was niet echt handig. Zeker niet in onze geëmotioneerde toestand. Gelukkig was er plek in het Ronald McDonald Huis in Utrecht. Zo konden we heel snel bij Yaran zijn en voor het slapengaan nog even naar hem kijken.”

Goed ontvangen
“Wij zijn heel goed ontvangen in het Huis. De vrijwilligers stonden altijd klaar voor een praatje of lieten ons juist met rust als wij dat wilden. Uiteindelijk hebben we zeven weken in het Huis gelogeerd. In het begin leek het allemaal goed te komen. Helaas bleek na een tijdje dat Yaran een uitzonderlijke genetische afwijking had en dat er geen genezing mogelijk was. Yaran is uiteindelijk maar tien weken oud geworden.”

Onmisbaar
Door ons verblijf in het Ronald McDonald Huis konden we vijftien uur per dag bij Yaran zijn. Het is ontzettend fijn als je binnen vijf minuten bij je zieke kindje bent en uiteindelijk gaf dit ons ook de mogelijkheid om bij zijn overlijden aanwezig te zijn. Als supervisor van McDonald’s restaurants in Zwolle, Kampen en Heerde ben ik extra gemotiveerd om me in te zetten voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Ik weet nu dat de Ronald McDonald Huizen echt onmisbaar zijn. Daarom deed ik al twee keer mee aan HomeRun en sta ik dit jaar voor de derde keer aan de start, samen met mijn collega’s van McDonald’s restaurants Heerde, Kampen & Zwolle.”

Een kaarsje voor onze grote held
“De route van de eerste HomeRun liep langs het Ronald McDonald Huis in Utrecht, waar mijn vrouw en ik zeven weken verbleven na de geboorte van Yaran. Voor mij een emotionele plek om langs te lopen. Mijn vrouw en onze kinderen Yaël en Dyon stonden daar op mij te wachten. In mijn sportkleding ben ik toen samen met mijn gezin naar de Stilteruimte in het WKZ gegaan. Hier ligt een gedenkboek met foto’s van de herdenkingsdienst waarin Yaran werd genoemd. We hebben toen alle vier een kaarsje aangestoken voor onze grote held.”

Niet alleen een sportieve uitdaging
“Tijdens de tweede HomeRun liepen wij als McDonald’s Heerde, Kampen & Zwolle met twee teams mee. Tijdens een teammeeting voorafgaand aan HomeRun heb ik mijn teamgenoten verteld wat mijn reden is om deel te nemen. Daardoor zagen ze dat het niet alleen een sportieve uitdaging is, maar wat je voor gezinnen kan betekenen als je meedoet aan HomeRun. Heel mooi om te zien dat zo veel mensen zich zo inzetten voor de Ronald McDonald Huizen.”