homerun 25 & 26 juni 2022
kinderfonds

Log in

Al 246.322 Euro gedoneerd!
Teams: 19

Voor wie is HomeRun?

Iedereen kan meedoen aan HomeRun. Ervaren lopers, maar ook mensen die hun eerste kilometers nog moeten maken. Het gaat erom dat je doorzettingsvermogen hebt én iets voor zieke kinderen en hun ouders wilt betekenen. Ook vrijwilligers en teambegeleiders zijn onmisbaar om van HomeRun een succes te maken.

Als je meedoet aan HomeRun leg je met je zelfgekozen team in estafette zo'n 240 kilometer af. Doorgewinterde loper of niet, in aanloop helpen we je graag op weg met trainingstips en een PreRun. 

Geen hardloper? Ook dan kan je meedoen!

Een team kán niet zonder begeleiders. Als begeleider - of je nou teamcaptain, verzorger, masseur of social media manager bent - ben je net zo belangrijk als de hardlopers zelf. Net als de hardlopers maak je een persoonlijke pagina aan op home-run.nl om je steun aan het team bekend te maken en fondsen te werven.

 • Teamcaptain
  Jij bent de leider van het team en je bent het aanspreekpunt voor de organisatie, voor en tijdens HomeRun. Jij bepaalt wie er wanneer loopt in het team en zorgt ervoor dat iedereen op de hoogte is over HomeRun. Je bent de motivator in de zware momenten en het kloppende hart van je team.
 • Begeleider op de fiets
  Voor de veiligheid van het event wordt elke loper begeleid door iemand op de fiets. Je kunt er van uitgaan dat je zo'n vijf begeleiders nodig hebt. Als begeleider ben je steunpilaar voor de hardloper, je spoort hem of haar aan, houdt tempo en geef je de nodige morele support. 
 • Verzorger
  Maak je de lekkerste broodjes voor onderweg of ben je het massagetalent dat de benen van de renners soepel kan houden? Weet je bovendien hoe jij de renners op kunt beuren als ze er even doorheen zitten? Dan ben je onmisbaar in het team.
 • Manager fondsenwerving
  Je bent een netwerker pur sang en haalt sponsorbedragen op bij bedrijven en particulieren. Samen met je teamgenoten bedenk je acties en sponsorvoorstellen. Je vindt het leuk om (eventueel samen met kinderen) sponsoracties te organiseren; in de straat, op de braderie of bij de sportclub.
 • Materiaalverzorger
  Je bent de rots in de branding bij pech onderweg. Met de teamauto ben je altijd binnen dertig minuten afstand van de lopers.
 • PR- en social media manager
  Jij beheert de actiepagina van het team en eventueel ook jullie eigen website. Je plaatst regelmatig nieuwsberichten en foto's van trainingen, sponsoracties of publiciteitsstunts. Je zorgt voor lokale en regionale bekendheid van het team en HomeRun via Facebook, Twitter en LinkedIn. Ook sta je de lokale radio of televisiezender te woord.

Écht iedereen kan meedoen
Kortom, ook minder sportieve vrienden, collega's, partners, ouders en kinderen kunnen meedoen als volwaardig teamlid met een eigen functie. En is een van bovenstaande teamfuncties niets voor jou? Dan ben jij misschien een van de veelzijdige vrijwilligers die we zoeken; noodzakelijke krachten om HomeRun tot een succes te maken. 

Kom in actie samen met collega's
Teams zijn er in verschillende samenstellingen: familieteams, vriendenteams of burenteams, maar ook teams bestaande uit collega’s! Voor dit soort teams zijn er namelijk veel voordelen om mee te doen aan HomeRun. Lees meer over de voordelen voor organisaties.