homerun 25 & 26 juni 2022
kinderfonds

Log in

Al 246.322 Euro gedoneerd!
Teams: 19

Wat is HomeRun?

Met elkaar iets geweldigs neerzetten, elkaar er doorheen slepen, lachen, bikkelen, doorbijten en vechten tegen de elementen. Dát is HomeRun: de sponsorloop van het Ronald McDonald Kinderfonds. Ook in 2022 trekken de HomeRunners weer door Nederland. Deelnemers lopen dan met zelfgekozen teams 240 km hard in 24 uur en laten zich sponsoren voor de Huizen en vakantiehuizen. Zo zorgen we er samen voor dat families dicht bij elkaar kunnen zijn.

Je loopt deze 240 kilometer tellende HomeRun met je team in estafettevorm. Samen ren je dus een kleine 6 marathons in 24 uur. Dag én nacht, in weer én wind. Elke loper op de weg wordt door iemand op de fiets begeleid. Een team heeft dus zeker vijf begeleiders nodig die de nodige support bieden en helpen bij de logistiek. Voor een goed teamgevoel is het mooi om te starten én te finishen met het volledige team. Naast de lange afstand is het een extra uitdaging dat je 's nachts loopt, want HomeRun is een non-stop loop. De zorg voor een ernstig ziek kind is immers ook 24 uur de klok rond. 

Home is where the heart is
Door te rennen en geld in te zamelen houd je de Ronald McDonald Huizen up and running. Daarmee zorg je ervoor dat de ruim 7.625 gezinnen die jaarlijks in de Ronald McDonald Huizen verblijven dicht bij hun zieke kind in het ziekenhuis kunnen zijn. Voor die kus, knuffel en o zo belangrijke nachtzoen. Je houdt ook de drie vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds up and running: drie locaties in Nederland waar gezinnen met een zorginstensief kind even zorgeloos samen kunnen zijn. Want: home is where the heart is.

Goed verzorgd en onvergetelijk
Bij de start, finish en op het checkpoint onderweg wordt flink uitgepakt om van HomeRun een onvergetelijk evenement te maken. Op het checkpoint zijn voldoende faciliteiten om even uit te rusten, bij te tanken of je te laten masseren. Ook is er altijd iets te eten: een warme maaltijd, ontbijt, fruit, soep, pannenkoeken of andere welkome snacks. Muziek mag natuurlijk niet ontbreken. Onderweg zijn er voldoende wisselpunten. Langs de route steken juichende familieleden, vrienden, vrijwilligers an andere geinteresseerde mensen jullie een hart onder de riem.

Iedereen kan meedoen
Een HomeRun-team bestaat uit tien hardlopers. Daarnaast heeft ieder team zeker vijf begeleiders die niet meelopen. Ook minder sportieve vrienden, collega's, partners, ouders en kinderen kunnen meedoen als volwaardig teamlid met een eigen functie. Ieder teamlid is even belangrijk. Denk aan een PR- en social media manager, logistiek manager, fondsenwerver of een masseur. En dat maakt HomeRun extra bijzonder.

Kosten
De kosten om deel te nemen aan HomeRun zijn € 75 voor hardlopers en € 25 voor begeleiders. De teams werven minimaal € 7.000 aan donaties voor een zelfgekozen Ronald McDonald Huis of vakantiehuizs en zorgen er zo voor dat zieke en zorgintensieve kinderen hun ouders altijd in de buurt hebben. Als jouw team dit bedrag bij elkaar heeft, is jullie startbewijs een feit en kunnen jullie van start in 2022!

HomeRun & HomeRide in 1 minuut

HomeRun & HomeRide in 3 minuten